Touren - Reisverslag uit Salinas, Verenigde Staten van Michael Mangar - WaarBenJij.nu Touren - Reisverslag uit Salinas, Verenigde Staten van Michael Mangar - WaarBenJij.nu

Touren

Door: PienaarEnOrly

Blijf op de hoogte en volg Michael

01 November 2010 | Verenigde Staten, Salinas

Hier na lang wachten weer een verslag uit Amerika..

Nee, ik ben jullie niet vergeten, maar de laatste 2 weken waren druk met de meiden en we hebben niet altijd internet gehad.
En soms was ik het ook wel een beetje vergeten :)
Maar de Niagara Falls waren dus leuk zoals jullie gelezen hebben.
Foto's zeggen niet veel, maar we hebben ook filmpjes hiervan.
Na de falls waren we van plan om zsm onze weg te vervolgen richting Route 66.
Omdat we iets langer dan verwacht bij de Falls zijn blijven hangen, hebben we besloten om niet van Chicago aan de route 66 te beginnen,
maar een paar km daaronder.
Eerst maar via de zuidkant van het grote Lake Ontario naar de stad Cleveland en dan door naar onze 2e camping in de staat Ohio.
Aangekomen in de heuvels van Ohio bij het plaatsje Loudonville moesten we nog een eind zoeken naar onze camping, maar de gps laat ons niet in de steek.
Rijdend door het stadje kwamen we erachter dat er wel heel veel blanken wonen, eigenlijk alleen maar, oja en heel veel kerken en Amish-boerderijen.
Dat zijn mensen die nog leven in begin vorige eeuw.
Aangekomen op de camping zag alles er leuk uit en het was heerlijk weer. Alleen met opmerkingen "I have never seen a black guy before" in zo een dorpje voel
je je toch niet op je gemak. Gelukkig konden we er uiteindelijk wel om lachen. We zijn ondanks het rare sfeertje hier toch nog een 2e nacht gebleven omdat het
toch een fijne camping was. Veel gevoetbald en voetvolley in de hete zon. Vanaf het toch wel mooie Ohio zijn we verder gereden langs de steden Columbus en Dayton
door de staat Indiana via de stad Indianapolis. Hier verder niet echt veel te zien.
Omdat we nog niet moe waren en het werd net donker, besloten we om de gehele staat Illinois nog "eventjes" te doorkruisen en zo door te rijden naar de stad St. Louis.
Door de stad St. Louis gereden waar de enige mooie bezienswaardigheid toch wel de Arch St. Louis was. Jammer dat het al donker was en nu begonnen we toch wel moe te worden.
Net de stad uit gereden komen we ook nog eens s`avonds in een file terecht waar we zagen dat een stuk snelweg was afgesloten, maar geen bord te zien hoe we om moesten rijden.
Orly heeft maar een vrachtwagen gevolgd tot een bepaald punt vanwaar we zelf nog zeker 20 mijl op een donkere highway hebben gereden tot we uiteindelijk bij de camping aankwamen.
Volgende ochtend besefte we ons pas dat we op de Route 66 zaten en ook op een mooie camping. We hebben rustig ontbeten en uitgeslapen.
Onze weg vervolgd op de Interstate 44 waar de route 66 op bepaalde punten samenkomt maar meestal langs de weg het land doorkruist.
Via de stad Springfield hebben niet zo heel veel gereden naar onze volgende camping vanwege de vele km de vorige dag. In het stadje Joplin in nog steeds dezelfde staat Missiouri
van de vorige camping nét voor de grens van de staat Oklahoma. Hier stonden we dan in de zogenaamde "Tornado Alley" van Amerika. Dit is zo genaamd omdat in de meeste staten van
midden-Amerika van noord tot zuid een gebied vormen waar veel Tornado's verschijnen in de maanden mei t/m augustus.
Ik hoopte nog op een kleine F1, niet voor de mensen daar natuurlijk, maar het blijft een vet natuurverschijnsel.
Op de camping aangekomen zagen we een enorme donderwolk aankomen, maar geen regen gelukkig.
Een leuke camping met aardige mensen.
De dag erna zouden we naar het Harley Davidson museum gaan, maar dat is niet doorgegaan. We rijden meteen de staat Oklahoma binnen nog steeds over de Interstate 44 langs de stad Tulsa.
Vele km's lang Nederlands landschap. Vanaf Oklahoma City beëindigen we de Interstate 44 waar we over zullen gaan op Interstate 40 die helemaal tot Los Angeles reikt.
In het stadje Clinton genaamd hebben we een stop gemaakt voor het Route 66 Museum, kunnen we natuurlijk links laten liggen,
Prachtig museum met verschillende zalen waarin elke zaal een decennium wordt afgebeeld met daarbij-behorende foto's, muziek, voorwerpen en Auto's.
Nog een mooi souvenir gekocht voor onszelf die jullie nog weleens te zien krijgen.
We hebben nog een klein deel van de grootste staat in Amerika "Texas" te zien gekregen.
vanaf de stad Amarillo kregen we een wat ruiger landschap voorgeschoteld omdat we de woestijnen naderen van New Mexico.
Als men de staat New Mexico binnenrijdt heeft men meteen een ander beeld van Amerika dan vorige staten. Ruig woenstijnlandschap, afgewisseld door bergketens en tafelbergen.
Vol bewondering rijden we door naar onze camping in het stadje genaamd Tucumcari.
Aangekomen werden we geholpen door een vriendelijke vrouw die ook Nederlands sprak en dus al een tijdje in Amerika woonde ipv Nederland.
Op deze camping hebben we ook onze eerste "gevaarlijke" wilde beesten gezien.
Tijdens het voetvolley werden we bijeen geroepen omdat er een spin op de weg liep, wat dus een Tarantula was.
Echt geweldig om te zien hoe zo een beest zich voortbeweegt zonder glas voor je. Foto's komen eraan.
Later bij de waterslang van de camping toen ik met Danny aan het msn-en was riep Orly mij dat hij een slang heeft gezien.
Ik neem hem niet serieus totdat hij de camper binnen komt gestormd om ze camera te pakken.
Nu moest ik het wel geloven en rende hem achterna. Het was geen anaconda, maar idd een klein slangetje. Toch wel leuk dat je op één dag 2 van die beesten kan aanschouwen in het wild,
naja op de camping dan. Hier op deze camping hebben we nog een dag gestaan omdat ons aangeraden was om naar het Dinosaur museum te gaan.
Daar heen gegaan en het was best wel interessant, maar niet meer dan dat. Fossielen gezien en nagemaakte dinosaurussen.
Nog een overnachting en dan komen onze meiden.
Volgende dag dan ook koers gezet richting de stad Albuquerque. Je rijdt door prachtig natuurlandschap voor 20 km voor Albuquerque.
Prachtige ravijnen, valleien, bergen met alles erop en eraan.
De meiden hadden een hotel geboekt vlakbij het vliegveld en wij hadden eerst besloten om op een camping te gaan slapen in de stad zelf, maar toch nog een kamer bijgeboekt.
We kwamen alleen iets te vroeg aan dus we hebben nog even geslapen in de camper, ingecheckt, nog een paar filmpjes gekeken op de laptop.
En toen was het tijd om naar het vliegveld te rijden om de meiden op te halen.
Aangekomen bij de parkeergarage stuitte we op een probleem. Onze camper is te groot voor de garage waardoor we moesten parkeren, 5 minuten lopen van de terminal, maar eentje
moest achterblijven bij de camper.
Ik ben naar de terminal gerend en de meiden kwamen me tegemoet gelopen. Een heerlijk weerzien.
Terug naar de camper waar Orly mel kon omhelzen.
Een fijne nacht gehad in het hotel, is weer eens wat anders dan met ze 2en in de camper.

• 01 November 2010 - 18:09

Chantal:

Jaja, dat was zeker een heerlijk weerzien! En helaas ook weer een afscheid, want ik zit alweer in het koude Nederland compleet met jetlag haha.
    Leuk om het verhaal zo nog eens na te lezen, ben benieuwd naar jouw versie van de twee weken dat wij er waren!!

Liefs Chantal xx

• 02 November 2010 - 21:22

Danny, Wendy & Levi:

YoooW
    Leuk verslag weer mike :)
    Zo te lezen gaat het goed...
    heb al wat foto's gezien van jullie in de Grand Canyon en op het strand.
    Nu nog de laatste dagen en dan op naar de 52ste staat van Amerika

Veel plezier nog....!!!!

• 03 November 2010 - 12:38

Jessica:

tjee jongens wat klinkt het allemaal Geweldig....logisch dat jij Mike en Marcel wrsch. ook ons in het koude kikkerlandje zo af en toe vergeten....dat moet ook...jullie hebben volgens mij de reis van jullie leven!!! Om nooit meer te vergeten.....en een heerlijke tijd met jullie lieverds hmmmm zal een fijne 1ste nacht geweest zijn ;)
    Wat heeerlijk om toch jullie verslag te lezen....hou het met deze regelmaat vol zou ik zeggen!! Liefdevolle omhelzing voor de lullooshaha

• 07 November 2010 - 21:45

Papa En Mama :

jullie hebben al veel gezien helemaal te gek en weer een heel leuk verslag we zijn benieuwd naar jullie volgende verhalen de meiden zijn inmiddels weer thuis en we hebben gehoord dat het heerlijk was en dan over een paar dagen hawai heeeel veeel plezier dikke kus van ons

• 11 November 2010 - 16:10

Jessica:

HelloHello....zooo nu ben ik pas echt een tikkeltje jaloers op jullie....als jullie eens wisten wat voor weer het in Nederland is zijn jullie nog blijer om naar Hawaii te gaan!!!
    Welke kant van het eiland zitten jullie?
    (; Liefs Jes

• 14 November 2010 - 21:21

Chantal:

heee lief!
    heb je vanmiddag even gesproken, en ben blij dat je het zo naar je zin hebt op Hawaii! Kijk maar goed rond, dan kun je mij over een paar jaar rondleiden :D

ben nog steeds benieuwd naar je volgende verslagen, snel typen he!!

heel veel plezier nog, spreek je hopelijk snel weer.

houvanje! xxxx

• 17 November 2010 - 12:47

Jessica:

Hey Mike, bedankt voor je lieve sms'je op mijn verjaardag!!!
    We hebben gezellige dagen gehad in Duitsland&Belgie.
    Onnodig om te vragen of je het op Hawaii naar de zin hebt maar ook wij kijken uit naar foto's en reisverslag....het begint hier nl aardig koud te worden. Liefs Ben &Jes

• 21 November 2010 - 08:53

Papa En Mama:

nou hawai zit er bijna op en jullie hebben het wel heeeeeeeeel erg leuk gehad we zijn jaloers op jullie.morgen de lange reis naar australie voor de volgende rit van jullie reis. wij wensen jullie 2 goede vluchten toe en veel plezier in australie.ook voor remco en cristiaan een goede reis terug.en we wachten natuurlijk ook vol verwachting op het volgende verslag .veel liefs van ons

• 23 November 2010 - 17:27

Fred:

leuk verhaal en al weer veel gezien .en al weer twee maanden zijn er voorbij .nu zitten jullie in australië bij de aboriginals met hun didgeridoo .nou probeer daar maar geluid uit te krijgen .veel plezier groetjes fred

• 24 November 2010 - 11:01

Danny, Wendy & Levi:

Pienaar & Orly Down under

laatste deel van de reis

Dan zien we jullie over 1/5 maand weer en in het koude NL :)

• 27 November 2010 - 11:14

Hey Lulloos.....(:
    Hoe is ie in Aussie?? Ik hoorde dat er te hoge golven waren om te snorkelen bij het Great Barrier Reef??
    Hoop dat jullie nog wel wat van de onderwater wereld te zien krijgen....
    Hèèl vèèl liefs....Ben&Jes
    ps; worden wij allen al een beetje gemist?????

Verslag uit: Verenigde Staten, Salinas

Gooooooooooodmorning People from The Netherlands ;)

Na wat dagen doorgebracht te hebben in New York, hier dan eindelijk het 1e verslag.

30 september was de grote dag. De dag dat Michael (Pienaar) en Marcel (Orly) vroeg op moesten staan om op Schiphol uitgezwaaid moesten worden vanwege het feit dat wij een wereldreis gaan maken.

De vlucht van Amsterdam naar London ging goed, alleen we keken een beetje op tegen de lange overstaptijd in London van 5 uur.. Dit werd er niet beter op toen we te horen kregen dat het vliegtuig 2 uur vertraging had.
De vlucht zelf verliep wel goed ;)
We kwamen rond 10 uur in de avond aan op New York JFK.
Door de security op weg naar het Hostel.
Buiten aangekomen dachten we wel eventjes de metro te konden pakken. Pienaar had dit haarfijn uitgezocht, niet wetende wat voor labyrinth aan lijnen en overstappen met backpacks dit was. De rest bespaar ik jullie maar snachts kwamen we chagrijnig en moe aan bij het hostel.

Het hostel is absoluut geen luxe, maar dat verwacht je ook niet. Nu ik hier dit bericht typ in de camper ben ik wel dolblij dat ik hier zit ipv daar.
WC en Douche op onze verdieping waren te ranzig voor woorden.
Hier hebben we dus ook geen fotos van.

Vrijdagochtend na een nacht in een bed ipv een vliegtuigstoel konden we ons gereed maken voor een tochtje Manhattan.
Eerst maar eens ontbijten bij Subway waar we trouwens alle andere dagen ons ontbijt naar binnen hebben gewerkt.

Het weer zat niet mee dus we hebben de metro gepakt, moet je zoiezo wel doen, want lopend doe je niet zo maar eventjes.
Uitgestapt vlakbij Ground Zero, en vol bewondering kijkend naar alle hoogbouw en treurig kijkend naar alle regen die op ons hoofd kletterde.
Toch eerst maar een paraplu gekocht.
Veel dingen gezien in en rond lower Manhattan. Toch maar vroeg in de avond terug gegaan naar het hostel.

2e dag vroeg op gestaan om een eindje te gaan joggen in Central Park. Wat een park zeg, niet normaal meer, half uurtje gejogged, ik kon niet meer.
Deze dag was wel heerlijk weer. en zijn toen meteen naar dezelfde bezienswaardigheden gegaan om fotos te maken ;)
Die fotos komen nog online.
Ground Zero is niet veel bijzonders aangezien je niks kan zien vanwege de hekken, maar de drukte van mensenmassa en taximassa is mooi om aan te zien.
In de avond hebben we gegeten bij een pizzaria bij ons in de buurt en savonds een fles wijn gekocht om samen op te drinken.
Maar daar heb je natuurlijk wel een kurkentrekker voor nodig, die we domweg niet meegenomen hadden, dus toen maar in slaap gevallen.

Volgende ochtend zijn we vroeg weggegaan om het vrijheidsbeeld en Ellis Island te bezoeken.
Boottocht van Manhattan naar Liberty Island was prachtig vanwege het gezicht op geheel Manhattan.
Andere kant opkijkend kom je steeds dichterbij de groene vrouw met boek en brandende toorts. Wat een prachtig ding als je er voor staat.
We konden helaas niet helemaal naar boven toe want daarvoor moesten we 3 maanden van te voren reserveren. We mochten wel naar boven toe om bij de voet van het beeld te genieten van het uitzicht.
Volgende locatie was Ellis Island waar vroeger alle imigranten per boot aankwamen om gescreend te worden om vervolgens toegelaten te worden in Amerika. Groot museum waar we niet te lang zijn gebleven omdat we ook nog andere dingen op ons verlanglijste hadden staan.

Eenmaal teruggekomen in Manhattan zijn we eerst naar starbucks gegaan om natuurlijk koffie te drinken.
Daar kregen we ook het onplezierige nieuws te horen dat "Ons Aller Ajax" verloren had. Jammer !!
Tijd voor Times Square en omgeving.
Wat een plein zeg, zoveel lichtjes dat je er gek van wordt.
We zijn in de buurt ook naar de grootste winkel ter wereld gegaan waar de bijenkorf een paskamer mee vergeleken is. 10 verdiepingen en elke verdieping een voetbalveld groot.
Een shoppingwalhalla dus, maar niks gekocht, want dat is echt te duur :O
Hierna zijn we naar het Empire State Building geweest en een kaartje gekocht om naar boven te gaan. Vrij prijzig, maar dan heb je ook wat..
Met de lift naar de 80e verdieping om daar over te stappen naar de 86e.
Wat een prachtig uitzicht. We zijn express savonds gegaan zodat het helemaal donker is. Een lichtjeszee van hier tot Tokyo en je kan 360 graden rond kijken. Het is wel heel erg winderig en koud boven, maar dat was het waard :)

Daarna naar Times Sqaure gegaan om daar een paar fotos te maken in het donker, ook super om mee te maken.

Vervolg komt eraan, we zitten nu in de camper, marcel ligt te pitten en dat ga ik nu ook doen want we hebben een hele nacht doorgereden en zijn nu doodop.

Groetjes van ons & Keep Following ..